Två napp – en rugg

Två napp – en rugg

Jag och brorsan brukar ta en tur på älven för att försöka lura en gös. Mest åker vi väl ut för att surra lite, det är långt mellan gångerna men alltid lika kul!
Vi sjösatte vid Torön i Järvsö klockan nio en lördag i juli. Sen puttrade vi iväg ner till gösdomänerna och storgäddställena. Fisket var supersegt. Men fikat var gott som vanligt, ja till och med rökt älgkött 🙂
Klockan halv tre nappade det. En tung varelse som inte ville upp i första taget. Samtidigt nappade det på ett spö med en rejält nedblyad Bomber. Den fisken fick sitta så länge.
Efter en bra stund fick vi upp gäddan till ytan och kunde bärga den. En jättelång gädda som var smal. Men med en begynnande kulmage. Gäddan hade gått på sparlåga ett tag. Fullmatad hade det varit en riktig best! Men jag och brorsan är två snälla farbröder, så gäddan fick simma vidare och fylla på sin kulmage. Den andra fisken var en skaplig abborre, den fick simma vidare den också. Det är lite roligt när jag och brorsan är ut och fiskar, alltid smäller det på något stort och oväntat!

Mikael Hansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *