Premiär för fågeljakt

Premiär för fågeljakt

Nu har fågeljakten äntligen dragit igång på riktigt. Den första dagen i oktober provades bulvanerna igen. Orrarna dröjde inte särskilt länge innan de började bli nyfikna på substituten. En viss misstänksamhet kunde uppfattas, de kom inte närmare bulvanerna än cirka 30-40 meter.
Kanske det beror på att höstspelningarna inte kommit igång riktigt än. Jag har i vart fall inte hört några spelande tuppar än. Gissar att det är lite kyligare väder som fattats.
Har provat att locka lite på Järpe, men det har inte lyckats ännu. Det blir nog kanske enklare i månadsskiftet oktober- november. Dock fick jag se en järpe när jag satt på älgpass i septemberjakten på älg. Så de finns på markerna i alla fall.
I år ska jag försöka filma lite mer fågeljakt, både bulvanjakt och toppjakt på tjäder och orre. Har jag tur får jag med mig någon likasinnad på skidfärderna.

Mikael Hansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *