Toppjakten tar sin början

Toppjakten tar sin början

Jag har varit ute under några helger för att prova på orre. Oändliga skidåkningar på mina myrmarker. Men det verkar vara klent med orre i år. En förklaring kan vara ett ökat antal rovfåglar som verkar ha fattat tycke för mina förträffliga fågelmarker. Rovfåglarna är inte de enda som smaskar i sig fågel. En hel del räv och mårdspår har identifierats. Det verkar som jag måste börja med fälljakt på mården och försöka jaga någon räv.

Hur som helst har orrjakten övergivits lite grand till förmån för tjäderjakt. Tjädern verkar vara riktigt talrik på markerna. Jag har inte fokuserat riktigt på tjäder då den är svårare att anrätta och ett riktigt stort köttstycke. Det känns som jag måste lära mig mer om tillagningen. Idag blir det mest grytor. Ett undantag gjordes i helgen då jag gjorde en anrättning med mera tema av stek. Det blev jättegött!

Det finns mycket tjäder i mitt jaktområde. Många gammeltjädrar. Luriga fåglar som ej har blivit jagad. Det ger sig uttryck i ett byte som är ganska förlåtande när det gäller jägarens förmåga att smyga och att kamouflera sig.
I helgen knep jag en fin tjäder som ignorerade mitt första försök. Men fick bita i lingonriset på det andra.

Micke Hansson

Ett praktexemlar blev jägarens belöning denna gång. Mobilfoto: Mikael Hanssson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *